Asya Metodieva's Blog

Г-жа Природно бедствие – коя пък беше тя?

Posted in Uncategorized by Asya Metodieva on октомври 16, 2009

58132@emel_etemmm200       Преди десетина дни ми попадна едно “писмо от отвъдното” – съобщение от Министерството на извънредните ситуции. А, ама не го ли закриха, казах си. В отговор вниманието ми мигновено беше привлечено от малкия надпис в скоби под наименованието на ведомството: /Закрито с Решение на Народното събрание от 27.07.2009 год./ Така “без порив за живот, без глас” бедствието се оказа спасение..
       Новите министри от сутрин до вечер възмутено изнасят пред медиите факти за пакостите, които са заварили в оглавените от тях ведомства. Тотю Младенов размахва пръст пред делата на Масларова, Росен Плевнелиев задава риторични въпроси за харчовете на Гагаузов, Николай Младенов показва на журналисти розови беемвета и луксозна столова категория пет звезди, наследство от предишното ръководство на МО. Тези примери са съвсем произволни. Вече започнах да се оплитам във всичките липсващи милиони, които членовете на новия кабинет декларират като дефицит пред обществото. След убедителната кампания за лошото наследство, която продължава и в момента, логично у непредубедения слушател или зрител се заражда желанието да види министри от кабинета Станишев на подсъдимата скамейка. Обещанията и заканите за повдигнати обвинения срещу членове на бившето правителство също се търкалят неизменно в медиите вече трети месец след Новата ера. Във въздуха витае усещане, че бленуваната справедливост е някъде наоколо. И че ще има възмездие.

     Пишейки тези редове, чак и на мен ми става някак приповдигнато. Само споменът за онова “писмо от отвъдното” ме мъчи. Дали в следизборната кампания е включена разходка из дебрите на МИС? В противен случай политическата ревизия изглежда някак избирателна. А Емел Етем – в изолация от диалога “преди и сега”. Не й го причинявайте, моля ви. Поговорете с нея преди да хлопнете кепенците. Може пък да ни е спестила някое бедствие.

Реклами

Един коментар

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tanya said, on октомври 27, 2009 at 9:29 am

    Обяснението за „писмата от одвъдното“ се корени, естествено, в …кризата, икономическата. Горките служители нямали пари за нови бланки и изпращали на старите прессъобщенията си – така е и с „Гражданска защита“ /МИС/, и с АПИ /доскоро НАПИ/.
    Обяснението, че някои хора не получават призовки от компетемтните институции, сигурно пак се корени в кризата, политическата.

    ПОЗДРАВИ за новото пространство на будната ти мисъл.Не МИС-вай критичност =)


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

cokyon

Yenilikçi düşünceler Ve Hayattan zevk alma amacıyla diyelim. Kesin bir alanı yok sitenin.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d блогъра харесват това: