Asya Metodieva's Blog

И ний сме дали нещо на света!

Posted in Uncategorized by Asya Metodieva on януари 14, 2010

    

Посмяхме се от сърце, даже се поразплакахме от смях. Опитахме се и да се надсмеем над собствения си български провал сякаш заради клишето, че самоиронията е висша форма на интелигентност.

Ама не се получи. Смее ни се цяла Европа, та си викам, добре ще е да се спрем. Стига толкова плачещ смях. Време е да поотмине и смешният плач за горката ни еврокомисарска кандидатура и за зловещия сценарий, чиято жертва е станала тя. Защото човешката амбиция е добре да бъде подплатена – ако не с компетенции, то поне с достатъчно самокритичност. А нормалното политическо поведение изисква след подходяща самопреценка, човек да си каже – не се справих, провалих се и по тази причина се оттеглям от играта, подавам си оставката, давам път на по-способните или нещо такова.. Но на родна политическа почва това вероятно се случва само в симулативните игри в часовете по политология..Или по европеистика?!

       Действителността е друга. Румяна Желева не си посипа русата главица с пепел. Че и защо да го прави?! Все пак председателят на ЕК Барозу може да се окаже космически снизходителен и да й даде шанс да се бори със стихиите. А случи ли се това, на нас, българите, никак няма да ни е толкова забавно, колкото по време на изслушването в ЕП. Просто защото ще ни се наложи да предъвкваме проявеното европейско снизхождение всеки ден през следващите няколко години. Ще следим разходката на ироничните коментари из европейските медии и ще си дъвчем. Докато не се окаже, че за сметка на киселото мляко и Стоичков, страната България има нов етикет. Етикет с противоречива декларация за конфликт на интереси, съмнителни географски познания и поведение, което настойчиво излъчва посланието: „Говоря, следовавателно ставам за еврокомисар, ама честно!”

Реклами

Един коментар

Subscribe to comments with RSS.

  1. Анонимен said, on януари 16, 2010 at 7:13 pm

    Да, като живеещ в Западна Европа, мога само да кажа:

    „Мерси, Бойко. Радвам се, че не гласувах за теб.“ 🙂

    Но иронията на страна, много се изложихме.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

cokyon

Yenilikçi düşünceler Ve Hayattan zevk alma amacıyla diyelim. Kesin bir alanı yok sitenin.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d блогъра харесват това: