Asya Metodieva's Blog

АЕЦ по Станиславски

Posted in Uncategorized by Asya Metodieva on април 7, 2011

Бях си обещала да не коментирам Б.Б. Понеже отдавна не ми е интересно, а и блогът ми не  получава държавна субсидия. Но през последните дни това намерение се пропука като старите познати обещания по отношение на цигарите и излишните килограми, които си даваме в началото на всяка нова година. Отдавна не съм ходила на театър. Б.Б. е ходил 7 пъти през целия си съзнателен живот. В началото се надявах, че поне природно има режисьорски заложби. Днес и това усещане се изпари като случайно разлято уиски по страниците на учебник по английски върху премиерското бюро..

Б.Б. не става за режисьор. Уверено бих могла да твърдя, че му липсват сериозни познания от школата на Станиславски. Но не мога отрека, че се старае в поставянето на все по-чудновати театрални спектакли с политически привкус. Различните сюжетни линии намират допирна точка в един конкретен персонаж. Условно ще го нарека мюсюлманката прелюбодейка. В театралните постановки на Б.Б. това е героят, който бива публично изведен на медийната арена с призив към тълпата да хвърля камъни по него. И тълпата хвърля – под напора на еякулиращото усещане за перверзна справедливост. Съвсем като преди 2000 години. За щастие, еволюцията в изкуството е привнесла в театралния подход на Б.Б. специфичен и устойчив в творчеството му трагикомичен елемнент. А именно – в края на представлението мюсюлманката прелюбодейка се оказва невинна. Макар със смазана глава.

Реклами

Един коментар

Subscribe to comments with RSS.

  1. АЕЦ по Станиславски | Bulgarian Blog said, on септември 13, 2011 at 7:51 am

    […] Бях си обещала да не коментирам Б.Б. Понеже отдавна не ми е интересно, а и блогът ми не  получава държавна субсидия. Но през последните […] Прочетете повече -> WordPress.com Top Posts […]


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

cokyon

Yenilikçi düşünceler Ve Hayattan zevk alma amacıyla diyelim. Kesin bir alanı yok sitenin.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d блогъра харесват това: