Asya Metodieva's Blog

Бабинден

Posted in Uncategorized by Asya Metodieva on януари 9, 2012

Тя ще се казва Мария. Зачената е вчера, навръх Бабинден. Ин витро. Ще кръстите ли Мария във вашата църква, отче? Отче, на Вас говоря!

А ще изповядате ли Мария, отче? Да, на задната седалка, върху кожения салон? Върху Вашия кожен салон! Малко Ви е срам, казвате..От Мария ли? Извинявате ми се.

А знаете ли, отче, че той и Дяволът е заченат ин витро? Оставете Мария, тя най-вероятно няма да стъпи в храма Ви. Душата Ви, отче, е в перманентна овулация и Дяволът с готовност се възползва от нея. Не ми се извинявайте. Простено да ви е, отче!

Спирам телевизора. Излизам от храма. Заставам на почтителна дистанция от „Александър Невски“ и започвам чопля семки. И да плюя върху тротоара. Досега не се бях замисляла какво се случва с божиите служители, ако случайно в процеса на духовно израстване вземат, че загубят вяра. Искаш да служиш на Господ – кандидатстваш в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Пускаш си брада и се сприятеляваш с останалите кандидат-светци. Прекарвате няколко години в Студентски град . Пушите много трева и като следствие от това ти понякога обичаш да се правиш на Дядо Коледа. Междувременно продължавате да вярвате в Господ. Ти и останалите от небесния отбор – поредния випуск служители на Бога. После слагаш расото, взимаш Библията и влизаш в храма. Една сутрин след 20 години вярна служба ненадейно Господ за теб се променя. Причината няма значение. Обезверяваш се. Тръгваш на фитнес. Купуваш си плазма на изплащане. И джип. Усещаш прилив на възбуда – радост от материалното, каквато винаги си смятал за порочна. Тя те надвива и те прави човек. Ти обаче я пазиш като мръсна тайна под расото си. И то започва да се цапа. И сам спираш да си вярваш. И аз не ти вярвам.

Не ти повярвах, когато ми каза, че концертът на Мадона е грях. Че заради този грях Господ ни наказа със смъртта на 15 българи в Охридското езеро. Не ти вярвам и когато се възмущаваш след всеки гей парад. Не ти повярвах и след като заклейми ин витро процедурите. Понеже сам не си вярваш, отче. Но аз ти прощавам. Защото знам, че Бог е невинен. И няма нищо общо с изцапаното ти расо.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

cokyon

Yenilikçi düşünceler Ve Hayattan zevk alma amacıyla diyelim. Kesin bir alanı yok sitenin.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d блогъра харесват това: