Asya Metodieva's Blog

Модерно

Posted in Uncategorized by Asya Metodieva on януари 24, 2012

Чувство на ужасна ретроградност полепна по ботушите ми още миналата седмица. И през последните дни лепкаво ме преследва из мокрия сняг. Няколко сутрини подред вестниците ме изритват от вкъщи с внушението, че новата първа дама е адски модерна и поради това хич я няма. Днес историята се повтори – смачках консервативните си възгледи по темата на топка, сложих ги в джоба си, настроих се модерно за деня и се запътих към метрото. Там хора четат вестници. Всякакви. И много се дразнят, че г-жа Плевнелиева им бяга по тъчлинията. Не им дава кулинарни рецепти от трета страница и хич не пожела да сподели как аджеба са се запознали с нашия нов президент. И за прическата си нищо не каза, не стана ясно и кой изхвърля боклука вкъщи. Не че не могат да й простят мълчанието, ама не е честно някак си.. Читателите си искат своето. Избирателите също. В случай, че не говорим за два различни народа. Те считат, че тези истории им принадлежат и си ги търсят като следизборно наследство. Бихме могли да ги наречем клюкари. Хора без работа и без личен живот. Такива, дето нямат идея от новия политически лайфстайл.

Ръката в левия ми джоб напипва смачканата топка консерватизъм и търси най-близкото кошче на метростанцията. И все пак има нещо важно, което ми се ще да кажа, преди да се съглася с аргументите на преждеговорившите по темата и да замълча за следващите 5 години. В случая не иде реч за прекомерното, дори обидно понякога любопитство на хората. Даже не става въпрос и за това колко е модерна г-жа Плевнелиева. А що е то първа дама? Това е жената, която в емоционален план има най-директно влияние върху своя съпруг.  Затова хората смятат за свое право да знаят коя е тя или казано по-просто – кой влияе върху решенията на президента. Освен това за нацията е важно нейният лидер (който и да е той) да бъде щастлив, да е в хармония със себе си и да води пълноценен личен живот. Това е сигнал за хората, че той ще може да се концентрира върху държавните дела. Така неотдавна французите набързо простиха на Саркози развода му и заедно с него преминаха през първите любовни трепети с Карла Бруни. Цветя, бонбони, свалка с мащаба на национална кауза. Но вероятно и французите за клюкари.

Едно е ясно – за аудиторията незнанието за ситуацията значи несигурност. Затова и коментарите ще продължат. Така или иначе май само аз и д-р Енчев не се бяхме произнесли по казуса с първата дама. Но пък ето хубав повод и аз най-сетне да възкликна: Благодаря Ви, д-р Енчев!.. ?!!*§% J)))

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

cokyon

Yenilikçi düşünceler Ve Hayattan zevk alma amacıyla diyelim. Kesin bir alanı yok sitenin.

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

%d блогъра харесват това: